Konsultation

Stresshantering

stresshantering

Vad är stress?

Stressreaktionen är till för vår överlevnad och förbereder kroppen för att möta en fysisk fara. Stresshormon pumpas ut i kroppen och hjälper oss att skärpa alla sinnen, gör oss beredda både mentalt och fysisk på att fly eller kämpa.

Idag möter vi sällan en fysisk fara i vår vardag i stället är det oftast ett psykiskt, psykosocialt, mentalt hot i form av mejl, telefon, upplevelse att tiden inte räcker till/tidsbrist och hämta/lämna barn osv.

Det som stressar oss har förändrats med tiden, men själva reaktionen är den samma som i begynnelsen. Stressen byggs upp över tid och smyger sig på vilket gör att hotet inte blir lika uppenbart och vi anpassar oss till ett ökat spänningsläge tills det blir för mycket att hantera.

Symtomen på stress kan vara både fysiska, psykiska och beteendemässiga och när det blir obalans mellan krav/belastningar och resurser riskerar vi att bli sjuka.

 

Vad orsakar stress?

  • Det som har hänt tidigare i livet och som vi inte bearbetat klart.
  • Det som händer här och nu, t.ex. mail, telefon, upplevelse av brist på tid, trafikstockning/köer, oförmåga att planera/prioritera, relationer, sjukdom, bröllop, bilda familj, få barn, dödsfall, skilsmässa m.m.
  • Det som ännu inte har hänt t.ex. oro för vad som kan komma att hända i framtiden, för föräldrar, barn och för oss själva. Oro för utvecklingen i arbetet eller globalt.

 

Vad är stresshantering och hur går det till?

När du vill få ihop livspusslet, bli bättre på att prioritera och bli mer inifrån styrd.

Jag hjälper dig att förstå, hitta sätt att minska och hantera din stress. Att stärka din hanteringsförmåga och göra de förändringar som behövs för att du ska må bra är en process där jag är ditt stöd steg för steg.

”I dag ska jag göra ingenting, jag gjorde det i går också men jag blev inte färdig”

Tjänster inom stresshantering:

Individuella samtal

Samtalet är helande i sig och hjälper dig att få perspektiv på dig själv och din situation. Här kartlägger vi tillsammans din stress och hittar vägar att stärka din hanteringsförmåga. Du får med dig enkla och kraftfulla verktyg som du kan använda direkt i din vardag. Varje samtal är 60 – 90 min. Upplägget skräddarsys tillsammans med dig som kund så att det gynnar dig på bästa sätt.

 

Stresshanteringsprogram

I Life in Progress program, som är fördelat på tre halvdagar, får du möjlighet att tillsammans med andra hitta sätt att förstå och hantera stress.

Att reflektera med andra ger dig perspektiv på din livssituation och/eller arbetssituation. Du får med dig flera välbeprövade verktyg och mellan träffarna får du som deltagare tre coachande och utvecklande samtal där vi jobbar med utgångspunkt i din specifika situation vilket ger kraft och stöd i din personliga process.

Stresshantering handlar om att skapa balans i livet mellan krav/belastningar och resurser. Här får du hjälp att nå dit. Du är värd att må bra.

Information om programmet:

3 halvdagar
8 – 12 deltagare
Pris 2 900kr /person (exkl moms för företag)
OBS! Coachande samtal tillkommer.
Programmets upplägg kan anpassas och formas om efter behov

Referenser

Jag nådde mina mål och Liselotte var med mig hela vägen dit. Hon gav mig verktyg, energi och nya insikter. Tack Liselotte! Du gör skillnad!

Anett LindkvistKidz , Kidz Education AB

Ställa fråga eller boka konsultation?

Pin It on Pinterest