Det var tidig förmiddag och jag Lisa 20 år var på väg till mitt dåvarande jobb som butiksförsäljare. Morgonrusningen hade lagt sig och jag stod ensam på busshållplatsen. Plötsligt kommer en kille gående på vägkanten och ställer sig bredvid mig.

Han har en hoodtröja med stor luva uppdragen över huvudet. Han ställer sig nära mig och säger att han blivit ombedd att säga till mig att gå till en blå bil lite längre bort, han pekar mot gården där jag bor och sen säger han att den unga killen som sitter i bilen bad honom hälsa till mig att jag skulle komma dit, och avslutar med att han tror att det är min pojkvän, för det verkade som om att han känner dig säger han och vänder sig bort.

Känslan i magen är att någonting inte stämmer, det känns fel, men samtidigt blir jag osäker och bestämmer mig för att gå de få trappstegen upp till gångvägen och börjar sedan gå mot bilen, känslan i magen gör sig gällande, nu med mer kraft. Den skriker till mig ”vänd om och spring till bussen” den kommer nu… Jag vänder om och småspringer tillbaka och precis när jag kommer ner till busshållplatsen igen kommer bussen in och jag noterar att killen med hoodtröjan inte står kvar.

skyddsangelMed hjärtat i halsgropen kliver jag på bussen och ser i ögonvrån att han sprungit längs vägen parallellt med gångvägen när jag börjat gå mot bilen och jag förstår att jag blivit lurad och att syftet varit att genskjuta mig och dra in mig i bilen.  Hjärtat slår dubbelslag och jag känner mig svag i knäna och skakig i hela kroppen.

Hade jag valt att inte lyssna på min inre känsla och intuition hade den här dagen fått ett helt annat slut och förmodligen hade det påverkat resten av mitt liv.

Jag kallar det änglavakt och jag tackar mig själv för att jag lyssnade på min magkänsla den dagen. 

 En intuitiv förmåga och inre vägledning

Du har en intuitiv förmåga som är till för att vägleda dig på bäst sätt i olika situationer, den hjälper dig att kunna göra val som stödjer dig på din väg genom livet och jag vill påstå att du genom att träna upp din intuition kommer att få tillgång till ett större medvetande med möjligheten att göra val som kommer att främja dig i livets alla områden.

Att träna din närvaro skapar tillgång

yoga

När du börjar träna på att stanna upp och lyssna inåt, blir du också mer närvarande i nuet vilket skapar tillgång till din intuitiva förmåga. Att stressa och leva snabbare än du hinner med, som många av oss gör i dag, gör att du kopplar bort din kropp och förmågan att känna inåt trubbas av.

Intuitionen gör sig gällande i en känsla och du bara vet att du måste agera på ett visst sätt.

På ett undermedvetet plan tar du in mycket mer information än det som du på ett medvetet plan har tillgång till i en given situation. Vi kan lägga märke till varningssignaler som vi på ett medvetet plan inte kan förklara och när vi agerar på dessa kan det rädda livet på oss eller hjälpa oss att undvika att hamna i en ogynnsam situation, göra lyckade affärer mm. Vi är inte alltid medvetana om vad som fick oss att välja en annan väg osv bara att vi lyssnade på en känsla och att det hjälpte oss i den situationen.

Min räddning i den här situationen ovan var att jag lyssnade till känslan inom mig och följde budskapet som den förmedlade till mig i stället för att börja resonera i tanken.

– När och på vilket sätt har du haft nytta av din intuition? Hur upplevde du det och hur kändes det?

– Vad skulle det innebära för dig att ha mer tillgång till din intuitiva förmåga?

– På ett personligt plan? I arbetet? I relation med andra?

Att utveckla sin intuitiva förmåga handlar om självkännedom, närvaro och att träna sig i att lyssna inåt och ta emot den känsla, vägledning och information som kommer till dig från ditt inre.

Börja träna och bestäm dig för att du har full tillit till din intuitiva förmåga.

“Du vet att det blir till det bästa när du lyssnar på din känsla”

Med kärlek //Liselotte

Pin It on Pinterest