Kärlek, vad är kärlek och hur definierar vi kärleken.
Kärlek har ingen bestämd form eller fast kontur. I sin renaste form är den villkorslös och du behöver inte göra något eller prestera för att få tillgång till den. Den är. Jag tänker här på den universella kärleken som finns och existerar i ett varande.
Varje kärleksfull tanke och handling du, jag och människan gör förstärker den ytterligare för att sedan studsa tillbaka till oss alla vid stund till annan.
Det finns alltid en mening i att ge av sig själv i kärlek till sig själv, någon annan och till världen. Som när du ger av dig själv till en annan människa i en liten handling kanske det inte kommer tillbaka till dig i samma form inte heller från samma person utan på ett annat sätt från någon annan.

Kärlek du ger ut kommer alltid tillbaka till dig när du öppnar upp för att se den och ta emot den när den visar sig för dig.

Kärleken bor inom varje individ, i hjärtat och omfamnar dig och mig var vi än befinner oss. Att veta att du alltid är älskad även när du känner dig ensam, övergiven, utsatt så finns den där som en kärleksfull famn som håller om dig och tröstar, uppmuntrar och hjälper dig att växa. Kärleken hjälper dig att se dig själv och din storhet. Kärleken hjälper dig att sätta värde på dig och det som är du.
I mitt andliga arbete är kärleken nyckeln till allt helande och till att kunna leva livet fullt ut.

Alla söker vi kärlek från den stunden vi föds tills vi lämnar jordelivet. I relation till dina föräldrar när du föds är livet avhängt på att dina föräldrar känner kärlek och vill ta hand om dig. För barnet inom oss handlar det om överlevnad ”se mig, älska mig annars dör jag” detta innebär också att vi börjar anpassa oss i tidig ålder att göra, vara på ett sätt så att mamma, pappa och andra viktiga personer i våra liv ska älska oss så att vi kan överleva.

 

 

Ibland behöver vi få hjälp att hitta tillbaka till oss själva och till kärleken i oss själva.
Som medium och healer möter jag människor som inte känner sig älskade sedda och att de levt livet genom att prestera eller vara någon annan för att duga, vara rätt. Ofta handlar det om en upplevelse om att inte vara sedd av en förälder eller betydelsefull person i sin uppväxt.
Till exempel Nina som saknade pappas bekräftelse när hon var liten, då han ofta var borta och när han väl var hemma hade han fullt upp med sitt arbete. För honom var prestation allt. Att visa och prata känslor var inte hans starka sida. Vilket var otroligt viktigt för Nina. Hon fick aldrig höra att hon var bra fin och älskad förutom när hon gjorde bra ifrån sig i skolan eller hemma. Hon kände att jag är inte älskad och för att motbevisa det för sig själv bestämde hon sig redan som 6 åring att hon skulle bli bäst på allt, samtidigt som hon fick en sanning som etablerade sig i hennes omedvetna ”jag är inte älskad för den jag är”” jag är inte tillräcklig och det spelar ingen roll vad jag gör, det inte bra nog”

Hon upptäckte att när hon gjorde bra ifrån sig i skolan fick hon pappas uppmärksamhet men att det hela tiden kunde vara lite bättre resultat eller lite mer utförligt det hon skrivit osv..

 

Hon blev en prestationsprinsessa som hela tiden sökte bekräftelse i skolan i arbetet bland vänner och pojkvänner. Hon valde till och med en man som var lik pappa för att få känna hans kärlek. Kanske låter det ologiskt men tänk då på att det är ett barn som har behovet av att en förälder ska se och älska henne annars dör hon. I den vuxna hjärnan kan vi förstå vår förälderns beteende då vi har egna erfarenheter att utgå i från, men i barnet finns bara en känslan att inte vara tillräcklig och eller inte vara älskad. Nina och många med henne har genom healing och coachande samtal hittat hem i sig själva till att vara i relation till sig själva med acceptans, till att vila i kärleken till sig själva och skapat förlåtelse för att kunna släppa och gå vidare. När vi sås första gången trodde Nina inte att det var möjhligt att komma vidare, nu väljer hon att agera inifrån, utifrån sina behov, hon ser sig själv och väljer att leva  i linje med sig själv på ett nytt sätt.  Hon har berbetat och släpp taget om sitt inre barns trauma som etablerats i tidiga år. Ett  trauma kan bestå av små eller stora händelser som gjort att det lilla barnet inte känt tillit till att de duger som de är och att de är älskade med risk för att inte överleva. Kanske kan du känna igen dig i Nina eller se kopplingar till hur du och andra i din närhet valt att leva sina liv. Med dessa rader vill jag ge dig hopp och kraft att skapa förändring i ditt liv genom att välja att möta dig och de som finns i ditt liv med jkärlek. Att hålla om dig och skap det du vill uppleva mer av genom att bjuda in kärleken.

Att prata om kärlek = Pinsamt
Hur kommer det sig då att kärlek är något som är så viktigt för oss alla och samtidigt kan vara så tabu att uttrycka till exempel ”All kärlek till dig, ”Kärlek och ljus till dig” kanske har du upplevt att någon nedvärderat eller förlöjligat dig när du uttryckt dig med någon av dessa fraser eller liknande, kanske har något uttryckt att det är flummigt. Samtidigt är kärlek i form av omtanke och uppskattning det vackraste vi kan ge oss själva och andra. Det är ett livselixir.

Faktum är att kärlek är grunden till allt liv, vår överlevnad vilar i att vi alla ger av vår kärlek, utgår från ett kärleksfullt perspektiv och släpper egot som styrs av rädsla, att undvika, av jämförelser och dömande. Vi alla behöver se oss själva, se till helheten och till den enskilda individen. Att vi tar hand om varandra, jorden vi lever på och av, värnar naturen och de djur som samexisterar med oss.

Kärlek är och ger kraft
Jag skulle vilja påstå att kärlek är den starkaste kraften vi har att tillgå och den ryms inom oss alla. När vi går den vägen genom livet skapar det lätthet, samhörighet, samverkan och vi kan åstadkomma precis allt.

Kärlek innebär att dela med sig, att ge med omtanke och omsorg att kunna glädjas åt varandras framgångar. Då vi alla är ett, är din framgång min framgång och så vidare. Kärlek handlar även om att sätta gränser.

Ord och tankar har stor betydelse

När vi låter kärleken flöda genom våra ord, tankar, handlingar ger det mervärde för oss alla. Kanske har du upplevt att det ger en skön känsla att säga något fint till en medmänniska, att utföra en omtänksam och kärleksfull handling till dig själv någon annan eller för att värna om naturen, djuren eller världen i stort.Jag minns ett tv program om lycka för några år sedan, där de utforskade vad som gör oss människor lyckliga och att de kunde visa på att de som gjorde något för någon annan kände större lycka än om de fick något. Och jag tänker att glädjen bor i att få bidra till välmående till att göra någon glad och med det kommer att jag som människa själv mår bättre och får del av en större känsla av lycka i mitt liv. Att ge innebär att du direkt får något tillbaka i form av en glädje och känslan av att kunna bidra till något utanför dig själv. Det är stort.

Vi kan alla bidra och det är så värdefullt både i smått och stort. Alla små tankar och handlingar gör skillnad och känns gott i hjärtat. En del säger att ge är den ultimata lyckan.

Att möta ett leende någon som ser dig, någon som känner sig sedd av dig, gör underverk för vårt mående. För någon kan det innebära att du räddade livet på den personen som plötsligt såg en mening och kände sig sedd. För någon förgyller det dagen och för många att det leendet sprider sig vidare till andra vi möter på vägen och skapar en känsla av att vara betydelsefull, sedd, älskad och sprider glädje. Det i sin tur kan bidra till en ökad trygghet. En våg som växer och fortsätter att flöda vidare från människa till människa.

Jag tänker att det ’är viktigt att reflektera över vad jag själv ger ut och vad jag vill ge ut från mig själv Att ta ansvar för att bidra till mer kärlek till den värld som jag är en del av. Att stödja det som får oss alla att må bra och att leva vidare. Att inte fastna i det som tynger ner, tar kraft och energi. Jag menar inte att vi ska bortse från allt svårt och tungt, utan att vi behöver se även det vackra och bidra till det. på sikt kommer det att bidra till minskad stress, otrygghet, lidande osv.

Gemensam intention
När vi tillsammans sätter intentionen att alltid sträva efter att agera utifrån kärlek kommer det att göra stor skillnad för allt levande på den här jorden i generation efter generation.
Det bidrar till ringar som sprider sig vidare från person till person, land till land och över hela världen.

Vad innebär kärlek och ljus för dig?
Känn in vad som händer i dig när du säger ordet kärlek och ljus?
Ta en stund och fundera på vad Kärlek betyder för dig?
Vad Ljus står för ett större perspektiv?
Väljer du utifrån kärlek eller rädsla i ditt liv? Vad innebär det för dig?
Vad vill du att dessa ord ska innebära och ha för betydelse för dig framöver?
Fundera också på vad det skulle innebära för dig att se på dig och på dina medmänniskor med kärlek och låta det vara utgångspunkten i varje möte?

Låt oss gemensamt stå upp för kärleken och prata mer om kärlek och sprida den ljusa energi som kommer med ett kärleksfullt förhållningssätt där vi står i våra liv och sprida den vidare till varandra och ut i världen.
Tillsammans gör vi jorden till en bättre plats att leva på.
All kärlek till dig
/Liselotte

Pin It on Pinterest