Ljuset började sakta stiga över horisonten, som färgades av ett gulrosa skimmer samtidigt som solens strålar lekte sig fram över landskapet. De första solstrålarna smög sig mjukt och försiktigt fram över skog och mark tills de kom närmare staden som i samma stund sakta började vakna till liv.

Varmt inbäddad i min säng upplevde jag nu hur solljuset, bakom mina slutna ögon, sakta fyllde rummet och letade sig fram över sängen och knuffade på mig lite lätt och den viskade mjukt till mig ” god morgon vackra själ, nu är dagen här för dig att utforskas och kom ihåg att du har gåvan att skapa”

När jag nu låg där en stund i varandet, innan jag bjöd in dagen att börja, kunde jag känna värmen som sakta spred sig genom kroppen i takt med att solen strålar letade sig in i husets alla vrån. Jag hörde hur det knakade i huset som om det stelnat till under natten. Utanför fönstret hörde jag suset från i trädkronorna och fåglarna som kvittrade förnöjt.

Min kropp som redan vilat en hel natt blev, om möjligt, än mer avslappnad och jag tackade, för mitt inre, universum för gåvan i att ännu en dag stod framför mig och jag bestämde mig för att fylla den med kärlek och omsorg…

En ny dag öppnar sig för dig

  • Hur brukar du ta emot dina dagar och vad fyller du dem med?
  • Hur går dina tankar på morgonen när du vaknar, när du kliver in på jobbet och när du landar hemma vid dagens slut?
  • Ger dig dina tankar och handlingar det resultat du vill ha eller skulle du vilja känna och uppleva din dag på ett annat sätt?

Hur ofta väljer du att göra något bara för dig själv, som ger dig energi som stärker dig som får dig att må bra….

”Varje ny dag är en möjlighet att skapa och uppleva något nytt”

–        Vad vill du välja att fylla din dag idag med?

Fundera en stund över hur du vill känna dig och vilket tillstånd du vill vara i vid slutet av den här dagen?

Vad vill du välja att göra under dagen som hjälper dig att uppnå det?

En liten handling varje dag kan göra stor skillnad för dig om du vill det.

Det kan vara att välja förhållningssätt i en relation, att uppmärksamma din inre dialog och släppa det som inte gynnar dig längre, att uppmärksamma allt det positiva och det som är och har varit bra under dagen. Kanske vill du ta mer plats och vill utmana dig själv att uttrycka din vilja och dina åsikter.

Eller så kan det vara att ta en promenad på lunchen, njuta av solen, sortera dagens göromål så att du får det viktigaste gjort först, att delegera en uppgift, att säga ja till dig själv och dina behov och eller att unna dig en eller flera andningspauser under dagen för att hitta in i ditt inre lugn…osv

Du är värd det finaste livet har att erbjuda så ta vara på din dag i dag, i morgon och nästa dag.  Genom att göra något som ger dig kraft, energi och glädje varje dag framöver skapar du aktivt ett liv som ligger i linje med dig och din själ.

Tänk ”Som om” du har gåvan att skapa det du vill

Vi leker med tanken, att du nu i den här stunden får önska fritt vad dina val under året kommer att resultera i för dig i ditt liv. Slut ögonen en stund och upplev dig själv om ett år i ditt inre. Kanske kan du se bilder eller en film, som om att du är där i ditt önskade resultat och får ta in allt det fina som dina val du gjort under året åstadkommit för dig i ditt liv.

Se vad du ser hör vad du hör och känn vad du känner och njut av det du upplever en stund innan du öppnar ögonen och kommer tillbaka här och nu.

Fortsätt sedan att njuta av den bilden som formade sig för ditt inre lite nu och då. Gör justeringar om du behöver för att den ska ge dig den härliga känslan som du vill uppleva och du kommer att få uppleva den varje gång du tillåter dig att ta fram den för ditt inre.

Låt ett aktivt val varje dag vara en investering i dig

Det fina är att Du Är Skaparen av ditt liv, din verklighet och det du nyss tagit del av för ditt inre är fullt möjligt. Det som krävs är att du bestämmer dig för att investera i dig själv och börjar göra aktiva val som tar dig framåt ett litet steg i taget. På så vis kommer du för varje dag närmare och närmare ditt önskade läge tills du är framme, om du vill det.

All Kärlek till dig

//Liselotte

Pin It on Pinterest