Det är något magiskt och känns in i själen när vi människor samlas i en cirkel för att meditera. Energin som vi som grupp tillsammans bygger upp, som vi alla får del av skapar en stund av magi.

För 19 år sedan träffade jag min man och han hade då mediterat 2 gånger om dagen sedan han var i 20 års åldern. Hans lugn och påtagliga närvaro inspirerade mig att till att börja meditaera och det är en investering i mig själv som jag är otroligt tacksam över i dag.

Då hade jag ingen aning om att guidade meditationer med fokus på helande och inre kraft skulle vara en given del av mitt arbete i dag.

 

För ett år sedan bestämde jag mig för att hålla meditationscirklar med fokus på helande och inre kraft och nästa steg blev att lägga till fysiskhealing för att mina deltagare skulle få tillgång till ett helande på djupare plan under cirkeln.

Det som händer när vi mediterar och kompletterar med healing är att självläkningen aktiveras på flera plan mentalt, fysiskt och känslomässigt. För vissa även själsligt.
När det sker öppnar var och en upp för sin inneboende kraft och kraftfullhet och där sker magin.

Att släppa kontrollen och vila en stund

Att meditationen är så effektfull ser jag hör ihop med att du ger din kropp och ditt sinne tiden till återhämtning och vila. Att släppa taget om kontrollen och att få vila en stund är den bästa medicin vi kan ge oss själva och det behöver de allra flesta av oss mer av i vardagen.

 

Att meditera öppnar upp dörren till ditt inre och till att möta dig själv på djupet av den du är och det du har med dig i ditt liv.

Det hjälper dig att släppa, att acceptera det du behöver acceptera och att få perspektiv på dig själv, på livet och få tillgång till din kraft att skapa det liv du vill ha.
Med en guidad meditation som hjälper dig att lösa upp blockeringar så att du får tillgång till din kraft och inneboende kraftfullhet kommer du att skapa förändring i linje med dig och din själ i livet framöver.

Att meditera är att skapa bra möten med dig själv på djupet i ditt undermedvetna och ditt innersta väsen.

Det är alltid en bra investering att unna sig att meditera regelbundet då det hjälper din kropp och ditt sinne att släppa stress, oro och aktivera ditt parasympatiska nervsystem vilket aktiverar kroppens självläkningsförmåga.

Det är härligt att ha vetskapen om att när du fyller på med mer återhämtning och vila ger du utrymme för mer glädje och uppskattning i livet.
Fördelarna med att meditera regelbundet är många som du säkert vet och känner till och idag finns många studier som visar på hälsosamma effekter både mentalt och fysiskt.

En stor vinst för dig som mediterar regelbundet är att du minskar belastningen som stress har på din kropp och ditt sinne,  och med regelbundna meditationer kommer du att hjälpa dig själv att få tillgång till din inneboende kraft.

Underskatta aldrig din inneboende kraft

 

Jag vill påminna dig om att aldrig underskatta din egen kraft, så att du alltid går in med medvetenheten om att din kraft gör skillnad i alla lägen.

Den medvetenheten kommer att hjälpa dig att använda din energi och kraft på ett sätt så att du alltid bidrar till bra energier i och runt dig så att du kan skapa det du vill uppleva i varje situation och sammanhang.

 

Att meditera är alltid helande i sig och när du mediterar med andra blir upplevelsen förstärkt.

Tips till dig som aldrig mediterat tidigare

Ett bra sätt att stärka din motivation är att Bestämma dig för att meditera en liten stund varje dag under en månad och att skriva ner och utvärdera dina upplevelser i stunden och vilka effekter du får av dina meditationer i din vardag.

Andningsmeditationen här nedan är bra att börja med.

Hitta en lugn plats där du får vara i fred sätt dig bekvämt tillrätta slut ögonen långsamt och rikta din uppmärksamhet på din andning.

Ta några djupa andetag och vila i utandningen, låt sedan andningen sköta sig själv, ge din andning hela din uppmärksamhet och vila i dina andetag i några minuter.

Upptäcker du att du försvinner i en tanke (vilket är vanligt i början och om ditt sinne är stressat) låter du tanken glida i väg och återgå till att fokusera på dina andetag.

När du är klar öppnar du ögonen långsamt och återgår till det du ska göra med ny kraft och energi.
Jag kan lova dig att den här stunden av meditation och närvaro i dig kommer att göra skillnad för dig i ditt liv när du använder den regelbundet.

Några minuter kan göra hela skillnaden

Det finns så mycket vi människor kan göra själva för att stärka vår självläkning och skapa återhämtning men i bland behöver vi stöd för att komma igång eller få stöd över en längre tid så att vi håller fast i och etablerar våra nya vanor  för livet.   En liten förändring som att meditera ett par minuter om dagen kan göra stor skillnad samtidigt som vi vet att det är så kan det vara svårt att få till det på egen hand.

 

Om du läst så här långt så vet jag att du värnar om dig själv och kanske är beredd att ta dig själv ett steg längre i din personliga utveckling?

Min förhoppning är att du ska få nytta av andningsmeditationen här ovanför och jag ser fram emot att höra i från dig  där du berättar vilken skillnad det gjort för dig i ditt liv lite längre fram.

Vill du få hjälp och stöd till att släppa stress och få tillgång till mer energi och kraft, då är du varmt välkommen att höra av dig till mig och kanske kan jag få vara den som inspirerar dig till att börja meditera och göra skillnad i ditt liv genom det du tar del av här eller på annat sätt.

Att nå en bestående utveckling är en process så ge dig själv tid att läka och utvecklas fysiskt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Du är värd det.

All Kärlek till dig
//Liselotte

 

Pin It on Pinterest