MaskrosTänk vad mycket det finns att vara tacksam över. Många gånger tar vi livet, oss själva, andra människor och alla små och stora saker som förgyller vardagen för givet.

Och kanske kan du känna i gen dig i att ditt fokus från stund till annan hamnar på allt som är mindre bra, det vi inte har, som inte fungerar eller sånt vi inte hinner med, måsten osv tankarna har hittat en nedåtgående spiral som tycks gå på av sig självt och energin läcker och rinner ut och känslan av att vara dränerad och trött infinner sig. Om du någon gång befunnit dig här så vet du att det just då kan upplevas omöjligt och svårt att hitta något positivt eller bra, ingenting verkar gå din väg och vad finns det då att vara tacksam över?…Massor, vill jag påstå.

Hela tiden finns det  mycket i ditt liv att vara tacksam för det handlar om att du behöver träna dig på att se det och ägna tid till att lyfta fram det som är bra,  precis som när du fokuserat på något mindre bra kan du välja att lägga tanken på det som är bra. en tanke är som ett frö för vinden och det sprider sig och generar i att det blir fler och mer av samma sort och det kommer att bli lättare och lättare att se allt som är bra och allt det positiva hos dig och hos andra människor osv . Och du kan vara säker på att det kommer att skapa glädje och kraft i ditt och andra människors liv.

En värdefull  handling

Ta tillfället i akt och börja ta vara på din tid och avsätt stunder varje dag till att visa uppskattning och tacka för det du har i ditt liv och för den vackra människa du är, allt gott du får möjlighet att göra för dig själv och andra och allt du får tillbaka.  Ord av kärlek, en klapp på axeln, en kram, att hålla upp dörren för någon, att säga hej eller skänka sig själv eller någon annan ett leende kan göra en stor skillnad i livet.

Att vara närvarande i livet innebär att se allt som finns i ditt liv från den minsta detalj till en helhet inom varje del av ditt liv och hos dig som människa.

Att visa tacksamhet i handling är att ge tillbaka till världen, naturen och dina medmänniskor.

Att visa tacksamhet kan du göra på många olika sättRos Tacksamhet

– hur visar du tacksamhet i dag?

– hur ger du tillbaka, det vill säga hur visar du din tacksamhet i ord och handling?

Ett sätt är att ta en stund varje dag och tänka igenom allt du har att vara tacksam över, vilket stärker din upplevelse av tacksamhet i ditt liv.

 

Tacksamhetsbok 1

Du kan skriva ner det du är tacksam för i en “tacksamhetsbok” ex, köp dig en fin bok där du skriver ner allt du är glad för och vill tacka för i ditt liv, hos dig själv och som andra bidrar med till ditt liv.

Att visa i handling kan också göras på många sätt och alla kan vi bidra på flera olika sätt och genom att börja med en liten handling redan i dag kommer det att bli fler med tiden. Till exempel att sopsortera är att ge tillbaka till naturen. Att sköta om dina växter, äta mat som främjar hälsan och naturen. Att hjälpa människor som är i behov av en hjälpande hand i stunden, i vardagen och i livet på ett eller annat sätt.

Att hjälpa dig själv till att må bra och känna glädje är också att visa att du är tacksam för livet och att du vill bidra nu och på lång sikt

. Fråga inåt: vad kan jag bidra med i dag, som stödjer mig, andra människor och sammanhang till att må bra och känna glädje?

Bestäm dig för att börja med en liten handling redan i dag, på ditt sätt och förvänta dig att du gör skillnad.

Jag vill här och nu passa på att tacka dig, du vackra människa,  för att du är du och för allt du bidrar med  på din väg genom livet . Du är värdefull och älskad precis som du är // Liselotte

” it is through gratitude for the moment that the spiritual dimension of life opens up” Eckhart Tolle

Pin It on Pinterest