Den där stunden jag tar mig på morgonen när lugnet vilar i huset innan barnen vaknar och dagen börjar, den där stunden när jag bara får vara i sällskap med mig själv och dricka en kopp nybryggd espresso med en bit, bara en liten bit 75 %ig choklad, det är mitt sätt att sätta guldkant på vardagen säger småbarnspappan genom radiohögtalaren i bilen.

 

Det blir tyst en stund, som om morgonens vila och lugn söker sig in i radiostudion, även jag känner lugnet i bilen där jag sitter på väg till ett lunchmöte.  Programledaren för radioprogrammet konstaterar eftertänksamt – nu blir jag faktiskt lite avundsjuk. Det skulle vara så skönt med den där stunden, men jag vet inte om jag skulle klara av att gå upp så tidigt på morgonen….

En äldre man ringer in och berättar om sina måndagar då han sjunger i kör och hur han inför varje träff tar sig tid att koka kaffe och baka en sockerkaka till fikastunden efter att han och de andra deltagarna i kören låtit sången flöda i körsalen under ett par timmar. Det är som om luften fylls av guldskimmer när jag hör hans röst fylld av glädje och tacksamhet berätta om sången och vänskapen som sätter guldkant på hans vardag.

Jag får plötsligt lust att sjunga.. det nästan bubblar i kroppen och jag tycker mig kunna känna en svag doft av kaffe…

Det är allt jag hinner ta del av innan jag är framme till min destination och kliver ur bilen, med en härlig känsla och en nyväckt nyfikenhet att få veta mer om vad som skapar guldkant på din, min och alla andra människors vardag.

Dela med dig och guldskimret sprider sig som ringar på vattnet

Här vill jag bjuda in till möjligheten för oss alla att dela med oss till varandra av vad vi upplever som guldkorn i vardagen och det som formar en guldkant och små guldkorn att ha med sig i sinnet varje dag.

Visst vore det härligt om vi tillsammans kan fortsätta inspirera varandra till att fylla vardagen med lite extra skimmer.

Kanske kan vi bidra till att någon som ännu inte fått kläm på vad eller hur han/hon kan sätta guldkant på sin vardag, till att bli inspirerad till att börja göra val som förgyller dagen om och om igen. Och tänk att få vara med och bidra till att fler och fler börjar välja att uppmärksamma de små guldstunderna och rama in vardagen med en guldkant som vi alla får ta ta del av på ett eller annat sätt.

Jag vill ta del av dina guldkorn och jag tror att vi är fler som behöver bli påminda om att vi kan välja att fylla på med små handlingar, tankar och se möjligheten att vara del i sammanhang som ger ny näring, glädje, energi och kraft.

Guldskimret kommer att sprida sig som ringar på vattnet, för det är så det fungerar när vi ser någon eller hör någon berätta om hur han eller hon gjort och att det ger så mycket glädje, lugn och energi i den personens liv, så vill vi också ta del av det. Jag fick ta del av dessa underbara män och vad som skapar guldkanten i deras vardag och det gav en härlig känsla,

Och genom att dela med oss kan vi bidra med inspiration till att vi alla på ett eller annat sätt  börjar agera och skapa guld där vi var och en står i livet och det är stort.

Låt din vardag skimra lite extra

Dessa båda män inspirerade mig genom att dela sina sätt att sätta guldkant i deras helt olika vardag. Jag tänker på vilket stort värde även det lilla har i vardagen och att det handlar om att bli medveten om att vi alla kan skapa en skimrande guldkant, om än så liten, har det ett stort värde att få uppleva skimret oavsett var vi står i livet.

Det första jag får till mig när jag reflekterar över vad jag gör regelbundet som skapar guldkant på min vardag är hur jag väljer att dricka vatten till maten.
Genom att välja att dricka vatten i ett vackert glas på fot, gärna med en skiva citron eller lime skapar jag en känsla av lyx och lite extra guldkant vid varje måltid.

Jag vet inte om du reflekterat över att vi människor skapar stämning och känsla med valet av glas tex på restaurang serveras det oftast vin och öl i fina glas och den som dricker vatten får ett mindre oansenligt glas, inte lika lyxigt och inbjudande att skåla i tänker jag, så jag ber om ett vinglas till mitt vatten och en skiva citron och upplevelsen blir att vattnet smakar lite extra gott varje gång.

Jag kan inte låta bli att vara nyfiken på hur du sätter guldkant på din vardag och jag hoppas att du vill dela med dig till mig här och till alla andra som vill få inspiration till att skapa mer guldkant på sin vardag.

–        Vad sätter guldkant på din vardag?

 

All Kärlek till dig

//Liselotte

“Låt din dag fyllas med ljusa stunder, stunder av njutning, glädje, gemenskap och massor av kärlek ja allt det som förgyller din tid på jorden, du är värd det”

Pin It on Pinterest